Vize İşlemleri

İşveren İseniz

Konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe (antetli kağıda ve imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafından)
Hesap cüzdan fotokopisi 
Gayri menkul tapu fotokopisi
Yeni tarihli faaliyet belgesi (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden) 
Ticari sicil gazetesi fotokopisi 
Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise ; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu) 
İmza sirküleri Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonları, ticariler için ise ek olarak davetiye

Bordrolu Çalışan İseniz

İşverenden tanıtma ve izin belgesi (İlgili konsolosluğa hitaben ve şirketin imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafından) 
Şirketin imza sirküleri 
Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise ; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu) 
Yeni tarihli faaliyet belgesi (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden) 
Ticari sicil gazetesi fotokopisi 
Sigorta işe giriş bildirgesi (SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi) 
4 aylık sigorta bildirgesi 
Son üç aylık bordro 
Hesap cüzdan fotokopisi 
Gayri menkul tapu fotokopisi
Kredi kartları fotokopisi 
Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonları, ticariler için ise ek olarak davetiye

Ev Hanımı İseniz

Konsolosluğa hitaben dilekçe 
Gayrimenkul tapu fotokopisi 
Hesap cüzdan fotokopisi 
Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir. 

Öğrenci İseniz

Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi 
18 yaş dolmamış ise anne ve babadan muvafakatname 
Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir. 

Emekli İseniz

Konsolosluğa hitaben dilekçe 
Emekli cüzdanı fotokopisi 
Sağlık karnesi fotokopisi 
Gayrimenkul tapu fotokopisi 
Banka cüzdan fotokopisi 

Ayrıca

1 Resim + Vize Ücreti ( Ücretler konsolosluklar tarafından belirleniyor, değişebilir.) 
En az 6 ay geçerli pasaport ( pasaport mutlaka imzalı olmalı ) 
Vize başvuru formları şahsen yolcular tarafından doldurulmalı ve imzalanmalıdır. 
Pasaportların “gümrük ve döviz işlemleri” sayfalarına vize uygulanamaz.
Pasaportunuz yenilenmis ve eski pasaportunuzda ilgili konsolosluga ait vize mevcut ise eski pasaportunuzu da belgeler ile birlikte vermeniz vize alımında yararlı olacaktır. 
Schengen ülkeleri hic schengen vizesi olmayanları sahsen istemektedir. 
Seyahat Süresini Kapsayan 30.000€ Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
(Acentemiz kanalı ile yapılır)

Bir Cevap Yazın